Så finansierar du ditt visum

Att ansöka om visum kan vara stressigt och ibland även dyrt. Ibland dyker det upp oväntade avgifter utöver själva visumkostnaderna. Om du har otur kan du även behöva göra flera ansökningar vilket ökar utgifterna för visumprocessen. Här kan du läsa mer om hur du kan finansiera ditt visum samt vilka olika kostnader som kan uppstå i samband med att du söker visum.

Låna pengar

Om det uppstår oväntade kostnader i samband med din visumansökan eller om det är bråttom att betala visumet kan du ta ett snabblån. Hos Lånakuten.com kan du snabbt och smidigt ansöka om att låna mindre belopp. Du kan jämföra snabblån från cirka 60 olika långivare direkt på Lånakuten. Där hittar du det som har lägst ränta och som passar just din situation bäst.

Ett snabblån, ibland kallat smslån eller mikrolån, är ett bra val om du behöver pengar snabbt. Oftast betalas lånet ut på direkten. Med andra ord är det bra om du behöver betala plötsliga utgifter i samband med din visumprocess. Du kan också ansöka om snabblån utan UC om du inte vill att din kreditvärdighet ska påverka ditt lån. Återbetalningstiden för snabblån är oftast mycket kortare än många andra lån, vanligtvis 30 dagar, vilket kan vara bra att ha i åtanke när du ansöker om lån.

Ett snabblån är ett litet lån som passar bra när du måste betala en oförutsedd utgift som du inte kan att betala på annat sätt. När du ansöker om visum kan det dyka upp flera olika avgifter utöver själva kostnaden för visumet. Ibland är det mycket lång väntetid för visum och då kan det vara bättre att ta ett lån för att snabbt täcka visumkostnaderna istället för att vänta och dra ut på tiden. Ta aldrig lån som du inte kan betala inom löptiden eftersom du riskerar att bli skuldsatt och betala en mycket hög ränta.

Hur mycket kostar ett visum?

Kostnaden för ett visum beror på vilket land du ska resa till och vilken typ av visum du ansöker om. Ofta kostar studie- och arbetsvisum mer än ett vanligt turistvisum, men det varierar från land till land. På utrikesdepartementets hemsida samt i appen UD resklar kan du hitta viktig visum- och reseinformation om just ditt resmål. På regeringens hemsida kan du även hitta information om vilka länder vars medborgare behöver visum för inresa i Sverige.

Utöver själva visumkostnaden kan du behöva betala för följande:

  • Resekostnader i samband med visumansökan
  • Administrationsavgifter och handläggningsavgift
  • Porträttbilder för visum
  • Leverans av pass, exempelvis med DHL, när visumet är klart

Om din visumansökan nekas finns det risk att du behöver betala samtliga avgifter ytterligare en gång om du gör en ny ansökan.