Fixa flytten på bästa sätt

Är du på väg att flytta? Du har skaffat visum eller så ska du använda ditt EU-medborgarskap för att kunna flytta till ett annat land. Eller så ska du flytta inom Sverige. Här kommer tipsen som hjälper dig att flytta både utomlands och inom Sverige på ett smart och smidigt sätt.

Flytta inom Sverige

Även om du ska flytta utomlands kan du ändå behöva flytta inom Sverige. Dina saker behöver magasineras någonstans då många av oss inte vill sälja allt vad vi äger eller ta med oss soffor och skrivbord när vi flyttar till ett annat land. Det kan handla om att du behöver flytta ditt bohag från din nuvarande bostad till ett magasin, ett uthus hos en bekant eller till din sommarstuga. När du flyttar är det smart att anlita flytthjälp. Särskilt om du är på väg utomlands då en utlandsflytt alltid innebär en massa extra arbete. Även om du flyttar inom Sverige behöver du tänka på mycket. Med flytthjälp kommer flytten att gå så mycket smidigare. Du får hjälp att packa ihop och städa din bostad. Sedan fraktar flyttfirman ditt bohag till din nya lägenhet i Sverige, magasineringen eller till din sommarstuga. Så kan du koncentrera dig på annat. Anlita Qleano för flytthjälp inom hela Sverige. På en minut får du en offert och kan börja planera din flytt redan idag.

Flytta inom EU

Som EU-medborgare har vi otroliga förmåner. Vi kan resa, flytta och starta företag inom hela EU utan problem. Men även om själva visumet är färdigt, du behöver ju inte söka visum för att flytta till Frankrike, Spanien, Grekland eller Belgien, så är det ändå mycket du behöver tänka på när du flyttar. Först och främst är det försäkringar. Du behöver ha en sjukförsäkring. När du flyttar inom EU ska du inom tre månader skriva dig, alltså folkbokföra dig, i ditt nya land. Du kan inte använda svensk försäkringskassa längre, utan måste ta reda på vilka regler som gäller i ditt nya land. När du flyttar inom EU ska du vara självförsörjande. Antingen ska du ha nog med pengar på bankkontot, en anställning eller så är du företagare. Det är många unga som bara flyttar till ett annat EU-land med ett par tusenlappar på bankkontot för att sedan hitta ett jobb när de har kommit till det nya landet. Som vuxen, särskilt om du har barn, kommer du vilja planera på ett annat sätt.

Flytta ut i världen

Om du ska flytta utanför Norden och EU behöver du söka visum. Du kommer behöva planera din flytt mycket mer, då en flytt inom Norden eller EU har system som hjälper dig. Det viktigaste är inkomst och sjukförsäkring, förutom visum så klart. Ett smart sätt att kunna flytta utanför Europa är genom att studera eller så har du eget företag som du kan försörja dig på.