Beställ vin och visum online

Digitaliseringen har förändrat vardagen för många människor. Idag kan många saker göras online, vilket tidigare inte var möjligt. Du kan exempelvis beställa viner från hela världen och få dem levererade direkt hem till dörren. Det går även att få visum till vissa länder utan att behöva besöka landets ambassad och fylla i krångliga pappersblanketter. Här kan du läsa mer om två exempel där digitaliseringen bidragit till förbättring.

Köp vin på nätet

För inte så länge sedan var du tvungen att gå till ditt lokala Systembolag om du ville handla vin i Sverige. För många var det krångligt eftersom att öppettiderna inte är särskilt generösa. Som tur är så har mycket ändrats tack vare digitaliseringen. Idag kan du enkelt beställa bra vin på nätet utan att behöva lämna hemmet. Vinoteket erbjuder snabb leverans av högkvalitativa viner direkt till dörren. På deras hemsida hittar du ett brett sortiment av olika viner från populära vinproducerande länder som Frankrike, Italien, Sydafrika och Spanien. Du bestämmer själv om du ska köpa en färdiga vinlådor eller komponera ihop din egen mix. Fördelen med att köpa en färdig vinlåda är att du får prova på olika sorters vin som noggrant valts ut av Vinotekets egna sommelierer. Att handla vin på nätet är lagligt och dessutom ofta billigare än att handla i butik i Sverige.

Beställ visum online

Att ansöka om visum kan vara en lång och tidskrävande process, men många länder har gjort ansökningsprocessen smidigare genom att introducera en digital ansökan. Då skickar du in nödvändiga handlingar, exempelvis passkopia och blankett, via e-post eller via länk på ambassadens hemsida. På så sätt slipper du att spendera onödig tid på att gå till ambassaden och stå i kö för att lämna in en papperskopia. Det är dock inte alla länder som anpassat sig till digitaliseringen och därför måste du ibland fortfarande gå till landets ambassad för att få ditt visum. Kontrollera alltid vad som gäller för det land du vill besöka.