Efter att du har fått ditt visum, flyttat utomlands och levt ditt bästa liv hemifrån är det inte helt ovanligt att man så småningom börjar längta hem igen. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig tips på saker som kan vara bra att tänka på när du börjar känna dig redo att flytta hem till Sverige igen.

Boende

En förutsättning för att du ska ha möjlighet att kunna flytta hem till Sverige igen är att du har ett boende. Det finns ett flertal vägar du kan gå för att fixa boende och i den här delen får du en kort genomgång av hur du kan skaffa ett boende:

Köpa boende

Om du känner att du vill flytta inom den närmsta framtiden utan att behöva stå i en lång bostadskö är det kanske mer aktuellt för dig att köpa ditt boende istället för att hyra det. Du kan gå in på de olika bostadssajterna som finns och kolla vad som finns till salu just nu. En sak som många glömmer bort är att på flera av dessa sidor kan man också se kommande försäljning på bostäder som kommer att komma ut på bostadsmarknaden inom den närmsta tiden.

Hyra boende

Du kan också hyra ditt boende om det passar dig bättre. För att hitta ett boende att hyra kan du ställa dig i bostadskö. Då kollar du upp vilka fastighetsbolag som finns i den ort du vill flytta till och registrerar dig för att ställa dig i kö. Du kan också hitta ett boende att hyra genom att skriva annonser och svara på annonser. Men då får du räkna med att det mest troligt blir ett andrahandskontrakt.

Packning

När du har hittat ett boende du kan flytta till är det dags för dig att börja tänka på packningen. Det kan vara svårt att få med sig all packning om du flyttat över halva jordklotet. Det är vanligt att man behöver göra sig av med en del saker så att det blir enklare att packa. Fördelen med att göra sig av med de saker man inte behöver eller kommer ha användning av i Sverige är att man kan få en liten slant om man säljer grejerna begagnat. Då kan du spara de pengar du får ihop och köpa nya saker till ditt nya boende och liv i Sverige. Men du kan också välja att skänka dina saker till de bättre behövande.

När du ska packa inför flytten är det viktigt att du organiserar din packning bra. Det är för att du ska slippa frustrationen när du packar upp och göra flytten så smidig som det bara går. Därför ska du ha dina kläder för sig och din inredning för sig.